СЗО алармира: Предстоят критични седмици в Европа

Случаите на COVID-19 вече са почти милион
16 апр 2020 18:57, Ния Христова
31
СЗО алармира: Предстоят критични седмици в Европа
Снимка: Pixabay
В момента Европа, както и останалата част от света, се бори с пандемията COVID-19. Броят на заразените достига милион, заяви европейският регионален директор на Световната здравна организация (СЗО), съобщава Ройтерс.
 
"През последните 10 дни броят на случаите, докладвани в Европа, почти се е удвоил до близо 1 милион", посочи пред журналисти в онлайн брифинг Ханс Клуге от СЗО. 
 
Това означва, че близо 50% от болните по света са в Европа, каза той и добави, че повече от 84 000 души в Европа са починали от новия коронавирус. 
 
"Бурните облаци на тази пандемия все още са силно надвиснали над европейския регион", предупреди той. Клуге смята, че докато някои държави навлизат в период, в който може би ще могат постепенно да облекчат наложените строги ограничения, "няма бърз път за връщане към нормалността". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
СЗО отговаря преди 4 години
"Как така немогат да създадете лекарство срещу вирус, който се унищожава от CaпуH или спирт!!"СЗО отговаря:Не яжте сапуна!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До А сега сериозноОсвен това лъжата че Тръмп бил предупреждаван по-рано от военното разузнаване за опасността от вируса, бе категорично опровергано от Пентагона. Дори медиите млъкнаха гузно по този въпрос и се скатаха. Навик им стана да лъжат и после да съдят за стотици милиони долари и да си плащат гяволъка
25
1
 
1
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
До Анонимен 22Я да ни светнеш, къде бил сгафил Тръмп?Затова. че в началото нямаше и един смъртен случай в САЩ и Тръмп се довери на докладите на СЗО и експертите на медиите, ли-, че нямало никва причина за безпокойство? Това ли е сгафването? Или за това че се усети бързо затвори границата на САЩ за Китай, въпреки че СЗО, медиите и демократите го наричаха расист заради това?
24
2
 
2
 
! Отговори
Краят на Европа преди 4 години
Краят на Европа !!!!!
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFAС никакви лекарства не са го излекували. Ако имунната ти система победи вируса, преди да ти съсипе напълно белите дробове, оздравяваш. Ако е на границата да го победи, но си на път да загубиш битката, те слагат на апарат за изкуствено дишане, за да останеш жив малко по-дълго, с надеждата, че иммуната ти система ще го победи. Ако се появи съпътстваща бактериална инфекция, ти дават антиобиотик срещу нея. Това е. Гаранция за успех - няма. Въпрос на шанс е.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ядосан"преди това казахте, че тежките седмици са в америка не в европа вече, сега пак в европа, тази СЗО е някакъв разграден двор"Или просто вече не се занимават със САЩ, понеже уж прекратиха членството си във СЗО?
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Това СЗО каква дейност извършва въобще само да констатира и да обобщава ли Тръмп затова май им се ядоса"Заради това, че обявиха твърде късно за епидемията и не им били дали достатъчно добри препоръки. Проблемът е, че Тръмп сам сгафи и сега трябва някой да му е виновен. Южна Корея получи същата информация от СЗО както и всички други държави и там откриха първия случай на SARS-CoV-2 на същата дата, която и САЩ и сега цифрите им са различни. СЗО ли са виновни за това?
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахахаха"Как така немогат да създадете лекарство срещу вирус, който се унищожава от CaпуH или спирт!!"Вярно ли има толкова прости хора? Да унищожиш вируса извън и във тялото (без да убиеш човека) има огромна разлика. Иначе по принцип и с атомна бомба можеш да унищожиш вируса, ама к'во от т'ва?
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това СЗО каква дейност извършва въобще само да констатира и да обобщава ли Тръмп затова май им се ядоса
18
5
 
11
 
! Отговори
рачко преди 4 години
Единствено ми е загадка. Как така немогат да създадете лекарство срещу вирус, който се унищожава от CaпуH или спирт!! Уникален свят, уникална свтетовнуа здравна организация
17
0
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
А пък аз си мислех,че някъде в Европа като Германия ще разслабват мерките.
16
0
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 4 години
До ядосанда сега Трън им спира парите и тежката ситуация се премести от САЩ в Европахахахха
15
0
 
10
 
! Отговори
ядосан преди 4 години
преди това казахте, че тежките седмици са в америка не в европа вече, сега пак в европа, тази СЗО е някакъв разграден двор явно незнаят кой какво говори и кога, да не говорим кой какво прави или по-скоро не прави от тях
14
0
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Да, има от ноември 2019. Информацията е достъпна навсякъде в интернет.
13
1
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Ваксина против ЕБОЛА??! Наистина ли са я направили. От началото на тази година до март жертвите на ЕБОЛА в Африка са над 28 000 Според Световната Здравна Организация. Ако наистина са открили ваксина ще е световна новина!!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немския авио превозвач Луфтханса отдавна е сладка хапка за всяка Американска инвестиционна корпорация. Проблема е че не се продава. Сега след 3 месеца без работа и милярди дългове, ще го придобият за смешна цена
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус изобщо не е част от големите проблеми, които предстоят на Света.Да - той изобщо ама изобщо няма да бъде същият след 3 месеца.Вирусът е само повод за тотална промяна. В какво ще се изразява тя не е все още ясно,но едно е абсолютно сигурно - човешката цивилизация ще съществува, постиженията, които са ценни за Вселената ще се запазят. Може обаче да се окаже, че ценно е не това, което повечето хора си мислят
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тази пандемия най- голяма изгода ще ударят финансовите корпорации.. Те и сега отпускат кредити на правителства и фирми. Чиито акции се сриват на борсовия пазар. Просто ще изчакат тотално да фалират и после ще ги изкупят на безценица. Колкото по-дълга е пандемията, толкова по добре. Цели държави ще паднат в ръцете на финансовите корпорации. И когато решат че цените са паднали достатъчно, ще обявят край на пандемията. И после ще минат като с прахосмукачка да изкупят всичко на безценица..
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2"Tия от СЗО освен да броят трупове,друго правят ли?"Елиминираха едрата шарка, направиха ваксина против Eбола, но Тръмп нещо не ги харесва, защото алармирали твърде късно за коронавируса и затова сега ще карат без тях. Което е все едно да не си доволен от детектора си за дим, защото е алармирал твърде късно за станалият пожар, и затова да го махнеш изцяло.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"няма бърз път за връщане към нормалността"То пък една нормалност ....